HockeyNews
PLUS

Skellefteå nära att få klart med hemvändare: "Då går han in i vårt lag"

(23983) Andreas Wingerli/Colorado
Bildbyrån

Publicerad: 13 juni 2022

FacebookXWhatsApp
Skellefteå är nära att få klart med en drömspelare.
Lösningen kan vara klara inom bara ett par dagar.

Det blev ingen återkomst i Skellefteå för dubble världsmästaren och SM-guldvinnaren Oscar Lindberg. När han i förra veckan lämnade KHL och Dynamo Moskva skrev han på ett tvåårskontrakt med Bern i Schweiz.

Men Skellefteå har istället en annan väldigt bra centerlösning inom räckhåll. Förra vårens VM-spelare Andreas Wingerli har ett utgående ettårskontrakt med Stanley Cup-finalisterna Colorado Avalanche. Och hösten 2020 förlängde han sitt kontrakt med Skellefteå AIK till och med 2023.

LÄS MERLHC har mer pengar och höjer målet: "Ska kunna komma ikapp och fajtas"

– Vi har kontrakt med Andreas. Förutsättningarna är att om han inte före den 15 juni skriver nytt kontrakt är han vår spelare. Det avgörs efter vad han gör för val, säger Skellefteås general manager Erik Forssell till HockeyNews.se.

Skellefteå hoppas på en återkomst i laget för Andreas Wingerli efter en säsong i Colorado. Foto: Bildbyrån.

Den Lycksele-fostrade 24-åringen var assisterande lagkapten i Skellefteå i två säsonger innan han skrev på för Colorado efter VM i Lettland 2021. Den här säsongen har han fått vänta på sin NHL-debut och istället spelat i farmarlaget Colorado Eagles i AHL där han gjort 22 poäng (10 mål, 12 assist) på 64 matcher.

– Skriver han inte nytt kontrakt går han in i vårt (lag), säger Erik Forssell.

Om Andreas Wingerli återvänder till Skellefteå kan västerbottningarna ha en centersida med honom, Pär Lindholm, Jonathan Johnson, Linus Lindström och Albin Sundsvik.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!